По Черноморието ще е преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен

...
По Черноморието ще е преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен
Коментари Харесай

Идва дъжд с ново захлаждане, слънцето ще ни се усмихне за малко

По Черноморието ще е доминира слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, само че след обяд ще отслабва. Максимални температури: 15°-16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна и на обособени места към момента ще превалява слаб сняг, само че преваляванията бързо ще спрат. Около обяд облачността ще се раздра до най-вече слънчево. Ще духа мощен северозападен вятър, който последователно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра - към 0°.

 

В петък сутринта ще е съвсем безшумно, с минимални температури сред 0° и 5°, тук-там в низините видимостта ще е понижена. От запад облачността ще се усилва, а по-късно след обяд ще стартират превалявания. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, към вечерта в източната половина от страната ще се усили.

 

През нощта срещу събота валежите ще обзет цялата страна, тук-там в югоизточната половина от страната ще са обилни. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват. В събота ще бъде прохладно и най-вече облачно. На места, основно в Източна България и планините, към момента ще има и превалявания, само че към този момент слаби. Температурите ще са съвсем без дневен ход.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР